Репортаж на бТВ разказа за нов наркотик – хексахидроканабинол, който е

...
Репортаж на бТВ разказа за нов наркотик – хексахидроканабинол, който е
Коментари Харесай

Колко опасен е новият наркотик, рекламиран като легален?

Репортаж на бТВ описа за нов опиат – хексахидроканабинол, който е рекламиран като легална опция на канабиса. Той се продава свободно онлайн и се доставят с куриерски компании, а търговците го популяризират като безвредно и законно, въпреки че не е.

„ В случая това синтетично вещество, което се оказва, че е аналог на тетрахидрокаранабинола, напълно не е безвредно “, сподели пред бТВ пулмологът доктор София Ангелова.

Онлайн има стотици разгласи за продажба на вейп с по този начин нареченото HHC или хексахидроканабинол – синтетично вещество, сходно на канабиса.

Тя изясни, че хексахидроканабинолът влияе върху централната нервна система, гастросистемата, мастната тъкан и черния дроб.

„ В централната нервна система и води до когнитивни прояви. Може да има и кратковременна загуба наизуст. Нарушена централизация, ориентировка. Тези хора, които използват това вещество, са рискови за пътищата. Има щета несъмнено “, изясни доктор Ангелова.

„ Изключително сериозен е казусът в обществото, защото последното огромно изследване на Националния център по публично здраве към Министерството на здравеопазването сподели, че най-много младежите сред 25 и 35-годишна възраст пушат електронните устройства у нас. Те са залели пазара “, счита тя.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР